Technologie

Binnen Helmond zijn wij al ruim tien jaar dé school voor techniekonderwijs en we bieden je de beste voorbereiding op een vervolgopleiding in de techniek. Opdrachten krijg je van bedrijven uit verschillende sectoren: gezondheid, sport, automotive, robotica, voeding, ICT en duurzaamheid. Bij de uitvoering leer je samenwerken, creatief te denken en kritisch beoordelen. Je leert jezelf en je resultaten te presenteren. Je krijgt ruimte om te ondernemen en je leert onderzoeken en ontwerpen.

Lees hier alles over onze robotwedstrijden in San Diego, maart 2018

De beste uitdaging en verdieping in technisch (bèta) onderwijs

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van de technologie? Het Dr.-Knippenbergcollege biedt jou veel mogelijkheden om in aanraking te komen met bèta en technologie. Naast de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie kan je kiezen voor het vak technologie en toepassing (T&T) op mavoniveau en op havo- en vwo-niveau voor het vak onderzoek & ontwerpen (O&O) van het Technasium. Het Dr.-Knippenbergcollege werkt veel samen met het bedrijfsleven. Diverse bedrijven geven de leerlingen opdrachten voor hun projecten. Op deze manier maak je ook kennis met technische beroepen.

In de bovenbouw van havo en vwo heb je de mogelijkheid te kiezen voor het vak natuur, leven & technologie (NL&T). Daarnaast bieden wij alle leerlingen schoolbrede bèta-activiteiten aan.

Technologie en toepassing (T&T)

Technologie en toepassing (T&T) is een extra technologievak voor de leerlingen op de mavo. Het Dr.-Knippenbergcollege is de enige school in Helmond en omstreken die dit vak mag aanbieden. Het is een concept waarin door middel van een projectmatige aanpak gewerkt wordt aan realistische vraagstukken rond de toepassing van techniek en het ontdekken en ontwikkelen van het beroepsbeeld.

Onderzoek en ontwerpen (O&O)

Het Dr.-Knippenbergcollege heeft een Technasiumcertificaat. Dit houdt in dat wij één van de 87 scholen zijn in Nederland die op havo en vwo het vak onderzoek en ontwerpen (O&O) aanbieden in zowel de onder- als bovenbouw. Het onderwijs is competentiegericht. Hiermee wordt bedoeld dat de leerlingen in groepen grote projecten uitvoeren voor externe opdrachtgevers waarbij de ontwikkeling van diverse vaardigheden centraal staat.

Lees de website van het SLO waarin gesproken wordt over het curriculum van de toekomst